"Am noduli tiroidieni care-mi dau atacuri de panica si slabiciune"
Am 65 de ani si in anul 2008 am fost diagnosticata cu noduli tiroidieni (cate unul pe fiecare lob). La un moment dat ei au mai scazut, apoi au crescut la loc, dar nu mai mari decat au fost la inceput. Ecografia arata ca structura lor este foarte asemanatoare cu structura glandei. Toate analizele de sange (inclusiv cele pentru bolile Hashimoto si Graves, FT3 si FT4) sunt bune. La inceput am avut TSH 0,49U.I./ml, apoi a crescut la 0,90, a coborat la 0,70 si acum am 0,59. Problema este ca am pulsul marit, cel mai rau mi se face cand indraznesc sa mananc carne sau cereale, orez sau paste. Am renuntat de mult la proteine si carbohidrati (aproape ca nu mai pot manca nici cartofi, pentru ca si de la ei imi este rau). Mi s-a spus sa incerc sa mananc cate o cantitate mica, sa insist, dar de cate ori incerc, este groaznic. Nu mi se face rau imediat, ci abia dupa 8-10 ore (in general, noaptea). Ma trezesc, simt nevoia sa urinez si apoi mi se face un rau de moarte. Intr-un minut, tensiunea si pulsul cresc vertiginos, gura mi se usuca ca hartia, am o anxietate mare, slabiciune in picioare si trebuie sa intervin, caci altfel nu stiu ce s-ar intampla cu inima mea. Iau medicamente homeopatice (Beladona, Lachesis) si extract din muguri de sanger, calin. Dar chiar si asa, dupa ce tensiunea coboara, inima bate neregulat si ma simt in pericol. Imi revin abia dupa 3-4 ore. Un alt simptom este ca noaptea, cand ma trezesc, nu pot deschide ochii. Am intepaturi in ochi si deschid pleoapele cu mare greutate, uneori cu mana. Apoi, dimineata deschid ochii ca si cum nimic nu s-a intamplat. Din cauza asta am fost trimisa la examenul cu computer tomograf pentru glandele suprarenale si nu s-a evidentiat nimic anormal. Nu stiu ce legatura poate fi intre alimentatia cu proteine si tiroida. Cand mananc un pic de carne sau o