Utilizarea unui terminal mobil a ajuns aproape o a doua natură în experienţele de zi cu zi, deoarece nevoia de comunicare cât mai rapidă face indispensabil acest accesoriu portabil. Sursa: AP PHOTO
Lumea a devenit tot mai dependentă de tehnologie, dar mai mult de atât de telefon. Pe zi ce trece, acesta ajunge să fie o componentă omniprezentă. Statisticile publicate de www.mashable.com arată că, în prezent, la nivel mondial sunt folosite peste 4,6 miliarde de telefoane mobile. Acest număr este de 370 de ori mai mare decât numărul terminalelor mobile folosite în 1990.
Cea mai mare densitate a telefoanelor este în Emiratele Arabe Unite, unde sunt aproape două telefoane pe cap de locuitor (n.r. - mai exact 1,95). Acestea sunt urmate de Estonia, cu 1,94 telefoane pe cap de locuitor.
În România, rata de penetrare a telefoanelor mobile este de 120%, adică 1,2 terminale pe cap de român - aproximativ 26,5 milioane de aparate. China are una dintre cele mai scăzute rate de penetrare, de doar 0,47. În cifre, aceasta înseamnă aproape 635 milioane de telefoane mobile.
Un SMS pe zi, gimnastică pentru muşchii degetelor
Dacă în 2009 se trimiteau aproximativ 4,1 miliarde de mesaje pe zi, în prezent numărul acestora a ajuns la 5 miliarde. Fiecare telefon existent trimite zilnic un SMS.
80% dintre tineri deţin un dispozitiv wireless, în timp ce 50% dintre aceştia pot tasta un SMS legaţi la ochi. Dacă 10% dintre persoanele sub 25 de ani scriu sau au scris un mesaj în timp ce făceau sex, 24% dintre acestea au tastat un SMS în timp ce erau la baie.
Cât vorbesc americanii la telefon
Americanii vorbesc aproximativ 6,1 miliarde de minute pe zi. Dacă în 1999 trei din zece americani aveau un terminal mobil, în 2009, nouă din zece deţineau aşa ceva.
În rândul platformelor folosite pe telefoan