Oamenii spun că au ajuns să le fie teamă să mai doarme în propria casă, ca nu cumva să dea nas în nas cu cei care le fură bunurile. De la începutul anului în Dolj s-au înregistrat 4034 de furturi din locuinţe, magazine şi autoturisme.
Unii craioveni au avut ghinionul să fie prădaţi de două ori în aceaşi lună. „Mamă, am avut sub scară câteva borcane de zacuscă. La câteva zile au dispărut aprope toate , mi-au mai lăsat şi mie să am de poftă un borcan. Acum mi-au luat gogonele. Nici nu am apucat să le gust. Nu ştiu cum au intrat în curte, că noi avem un gard înalt, iar câinele este foarte atent atunci când apare prin zonă o persoană străină. Asta este, nu am depus plângere la poliţie. Am zis că ce au furat să fie de pomană pentru toţi morţii mei. Să mănânce şi ei că şi aşa este viaţa grea. Am fost nevoită să cumpăr alte produse şi să fac alte bunătăţi pentru iarnă“, a spus Petronela Ivănescu, de 72 de ani din Craiova.
Hoţii sunt recidivişti
Oamenii legii au reuşit să rezolve 1709 furturi. „Cert este că majoritatea hoţilor au la activ mai multe spargeri. Sunt şi dosare cu autori necunoscuţi, dar poliţiştii fac tot posibilul să dea de urma infractorilor. Unii când sunt prinţşi chiar recunoscă că au dat mai multe spargeri. Fură din locuinţe, societăţi comerciale, autoturisme şi chiar din biserică“, a spus Florentina Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Craiovenii au mai declarat că le este frică să depună plângere la poliţie, ca nu cumva hoţi să se răzbune pe ei după ce ies din spatele gratiilor. „Noi suntem bătrâni şi acum ne ferim de roice. De ce să îmi fac şi mai multe probleme decât am şi să merg la poliţie. Mai bine îmi văd de treaba mea. Hoţii ăştia sunt periculoşi, aşa că nu vreau doamne fereşte să păţesc ceva mai rău “, a povestit Ion Militaru, de 76 ani.
Hoţii sub 14 ani, nepe