Asociaţia “Mai Bine" a deschis în premieră la Iaşi patru ateliere unde ucenici de toate vârstele învaţă să reutilizeze şi să recicleze hârtia. Prima lecţie a fost “predată" ieri la Librăria Cărtureşti şi a presupus confecţionarea de cadouri din hârtie,ce vor fi valorificate în scop caritabil Sursa: Maria CrausSursa: Maria Craus
1 /.
Zeci de tineri au experimentat alături de echipa “Mai Bine" principiile reutilizării şi reciclării hârtiei, în cadrul proiectului "IaŞi Reciclează". Asociaţia a amenajat ieri în Librăria Cărtureşti patru ateliere în care au fost realizate obiecte hand-made din hârtie şi pastă de hârtie. Pe parcursul a patru ore au fost realizate pungi, coşuri, felicitări, decoraţiuni de Crăciun şi bijuterii din hârtie care vor fi valorificate într-o expoziţie cu scop caritabil.
“Cea mai mare parte a produselor pe care le folosim se transformă în deşeuri, de aceea e important să învăţăm să reducem consumul, să reutilizăm şi apoi să reciclăm. Cei care au venit la ateliere au avut ocazia să vadă cum pot reutiliza hârtia, au realizat obiecte care pot fi făcute cadou şi au avut ocazia să conştientizeze efectul şi dimensiunea consumului. Cadourile hand-made vor fi întotdeauna cele mai apreciate pentru că implică multă muncă, inventivitate şi creativitate", spune Anca Gheorghică, preşedinta Asociaţiei "Mai Bine".
Reviste glossy şi copiuţe, materie primă pentru bijuterii
La atelierele de hârtie reciclată au participat în jur de 40 de tineri care au avut ocazia să socializeze şi să discute şi despre câteva principii de bază în economie.
"Dacă consumăm mai mult asta nu înseamnă că suntem neapărat mai fericiţi. Într-o societate consumeristă oamenii sunt mai nefericiţi pentru că au devenit mai ataşaţi de lucruri, iar acest ataşament primează în faţa relaţiei cu natura. Descreşterea economică e o mişcare foarte nouă în Rom