Parcul din ansamblul urbanistic PALAS, dispus pe fostul amplasament al gradinii Curtii Domnesti de la Iasi, este conceput ca un veritabil punct de atractie în mijlocul orasului, un mozaic vegetal fascinant. În curând, specialistii peisagisti de la PALAS vor demara lucrarile de amenajare a perimetrului pe care va fi amenajat parcul de circa 50.000 metri patrati. Prima etapa vizeaza consolidarea versantului Palatului Culturii si pregatirea terenului pentru primele plantari din primavara viitoare. Va fi înlocuita vegetatia lemnoasa îmbatrânita si inestetica si se va adauga un strat consistent de sol fertil.
Conceput de peisagisti straini, parcul de la PALAS constituie o premiera prin multitudinea de elemente menite sa surprinda, sa relaxeze si sa încânte prin varietatea vegetala si prin dispunerea inedita a speciilor. "Ansamblul PALAS este unicat, reprezentând un bun prilej de redare a noului în arhitectura tarii si, implicit, a Iasului. Criteriile de amenajare a acestui parc trebuie sa tina cont de prezenta Palatului Culturii si sa aduca un plus de frumusete si de interes acestei zone", a declarat prof. univ. dr. Mandache Leocov, fost director al Gradinii Botanice Iasi.
Presarat cu vestigii, sculpturi si fântâni arteziene, parcul include atractii pentru vizitatorii de orice vârsta: un lac cu cascada în trepte, amfiteatru în aer liber, patinoar sezonier, un carusel pentru copii, o gradina secreta, piatete înflorate si generoase suprafete înierbate. Dinspre Palatul Culturii, parcul este dispus în terase care sprijina si înfrumuseteaza versantul. Un element important îl reprezinta axele gradinii, ce împart ingenios parcul si conduc vizitatorii spre cladirea blazon a Iasului, spre o spectaculoasa cascada florala, spre patinoar, amfiteatrul de vara, precum si spre celelalte componente ale ansamblului PALAS. Aleea centrala este întrerupta de piateta hortensi