Reprezentanţii firmelor specializate în organizarea de evenimente cred că şefii Primăriei ar trebui să-şi schimbe strategia.
Timp de şase săptămâni, reprezentanţii Primăriei îi invită pe ieşeni la o serie de evenimente la care nu au nicio contribuţie, dar pe care îşi pun semnătura ca organizatori. Pentru edili, atmosfera de sărbătoare este creată de expoziţiile de pictură şi sculptură, spectacole de colinde, concerte instrumentale şi diverse târguri de cadouri şi tradiţii de Crăciun şi Anul Nou. „Manifestările nu se deosebesc faţă de cele de anul trecut deoarece municipalitatea a avut alocat un buget mai mic“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Formaţii cât mai ieftine
Printre evenimentele mai speciale se numără parada personajelor specifice Sărbătorilor de Iarnă cu reni, spiriduşi, crăciuniţe, Crăiasa Zăpezii şi Moş Crăciun. Parada va ajunge sâmbătă, între orele 14.00 şi 17.00, în cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia, iar duminică în Centru. Ieşenii vor mai putea participa duminică, de la ora 11.00, la o serbare în cartierul Nicolina la care participă formaţii de la Palatul Copiilor. Aici va veni şi Moş Crăciun, care va împărţi cadouri copiilor prezenţi. De la ora 12.30, serbarea se va muta pe platoul Oancea, din Tătăraşi.
Oficialii pregătesc şi un concert la trecerea dintre ani, dar nu au hotărât deocamdată ce formaţii vor cânta pe scena din faţa Palatului Culturii. Revelionul în stradă va începe la ora 20.00, după care vor urma jocurile de artificii şi lumini. „Suntem în negocieri cu trupele. Trebuie să alegem acele formaţii care pot oferi o seară deosebită şi să ne încadrăm în buget. Spectacolul va fi lung şi variat“, a mai spus Sebastian Buraga.
„Banii ar trebui cheltuiţi altfel“
Firmele specializate în organizarea de evenimente sunt de părere că şefii din Palatul Roznovanu ar putea da dovadă de ma