O adeverinţă emisă de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii arată că Alexandra Gătej, consilierul preşedintelui Traian Băsescu pentru Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional, a fost racolată de Securitate în septembrie 1989, sub numele de cod "Florina". Sursa: Capital
Alexandra Gătej a fost racolată de Securitate pe 14 septembrie 1989, cu doar trei luni înainte de Revoluţie. Fiind absolventă a Facultăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice, apoi, pe rând, economist la Fabrica de Pielărie din Târgu Mureş şi director de export la Fabrica de Pielărie din Sebeş, Alexandra Gătej a fost recrutată" în 1989 pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice".
Pe atunci avea doar 23 de ani, se numea Dăncăneţ şi în arhiva CNSAS nu s-au identificat documente care să arate că a apucat să dea vreo notă informativă în intervalul care s-a scurs până la căderea regimului comunist. Tocmai de aceea, CNSAS i-a dat adeverinţă de necolaborare, Gătej fiind verificată în calitate de consilier prezidenţial.
De la Europa Liberă la top management
Ea deţine această funcţie din 2009, când numirea ei a stârnit uimire atât în mediul de afacer , cât şi în lumea politică. Asta pentru că Alexandra Gătej era preşedinte al Unilever South Central Europe (USCE), poziţie din care câştiga 18.000 de euro pe lună, după cum a arătat chiar ea, în declaraţia de avere postată anterior pe site-ul Cotrocenilor.
Alexandra Gătej a ajuns în conducerea USCE în 2005, când a devenit femeia cu cea mai bună poziţie într-o multinaţională, numirea sa precedând numirea Lilianei Solomon ca şefă a Vodafone România şi cea a Marianei Gheorghe ca executiv la Petrom.
Intrarea sa în compania care a consacrat-o s-a produs în 1996, când a decis să renunţe la jobul de la Europa Liberă, pe care îl avea din 1993. Anterior