În urmă cu 21 de ani, pe străzile din Timişoara au căzut primele victime ale revoluţiei. Ceauşescu a dat ordin armatei să tragă în demonstranţi
Un fost deținut politic spune că Tokes Laszlo a fost instrumentul puterilor internaționale, la revoluția din 1989
La 21 de ani de la căderea comunismului, Tőkés László așteaptă încă legitimația de revoluționar
În Ziua de 17 decembrie, Nicolae Ceauşescu organizează de urgenţă o teleconferinţă cu factorii de decizie de la Timişoara. Dictatorul va da ordin să se deschidă foc fără somaţie împotriva civililor. Ordinul va fi dus la îndeplinire şi la Timişoara vor cădea primele victime în după-amiaza aceleiaşi zile. Cei care au deschis foc asupra mulţimii au fost cadre ale MApN şi ale Securităţii.
Decembrie '89. Soţia eroului Ferkel: "Aş fi renunţat din tot sufletul la libertate să îl pot avea pe soţ alături"
DECEMBRIE '89. Fostul şef al Securităţii Timiş: „Viaţa mea e distrusă 100 la sută”
În acea zi, toată Timişoara era în fierbere. Oamenii discutau aprins despre ce s-a întâmplat în primele zile în Piaţa Maria şi în restul oraşului. Pe străzi, totul era devastat. În zonele în care avuseseră loc altercaţii cu autorităţile, vitrinele şi geamurile fuseseră sparte.
Manifestări de criză dedicate Revoluţiei de la Timişoara. VEZI PROGRAMUL
Confruntări la Comitetul Judeţean
Victimele Revolutiei de la Timisoara
Ca o demonstraţie de forţă, fanfara militară defilează prin centrul oraşului. Cele câteva grupuri de manifestanţi care au rămas pe străzi huiduie. Pe la prânz, manifestanţii adunaţi în Piaţa Operei decid să se îndrepte spre Comitetul Judeţean de partid, pentru a dialoga cu autorităţile.
Se cântă “Hora Unirii” şi “Deşteaptă-te române!”. Se scandează: “Armata e cu noi!”, “Noi suntem poporul!”, “Pe cine apăraţi?”, “Jos