În funcţie de cum preferaţi să folosiţi gadgetul Apple, operatorii de telefonie mobilă de la noi v-au pregătit oferte bazate ori pe internet fără limite, ori pe minute greu de consumat într-o lună. Sursa: VLAD STĂNESCU
Acum că cei trei mari operatori de telefonie mobilă din România au iPhone 4, bătălia se dă în ofertele din abonament. Dacă la unii internetul atrage, la alţii cumulul de minute pare un plus.
Pe partea de voce, Cosmote pare să aibă cea mai bună ofertă, dacă ar fi să comparăm preţul abonamentelor cu cele de la Orange. Grecii de la Cosmote oferă pentru abonamentul de de 28,52 de euro (Explore) 220 de minute naţionale în timp ce Orange, la "iPhone 29", dă doar 200 de minute naţionale.
Şi la minutele în reţea Cosmote are avantaj: oferă 1.500 de minute şi tot atâtea 1.500 de sms-uri. Un alt avantaj aici este că minutele din Cosmote pot fi folosite şi în Romtelecom, dar şi internaţional în zona 1. Orange are în portofoliul abonamentului echivalent doar 1.200 de minute şi 900 de sms-uri.
Oferte echilibrate
Dezavantajul Cosmote în faţa Orange începe de la MMS-uri, francezii le au naţionale, în timp ce grecii - în reţea. Tototdată, Cosmote pierde teren mult pe segmentul de internet. Orange îl are nelimitat mobil, în timp ce Cosmote include doar 1,5 GB.
Aceeaşi poveste este şi la abonamentele de 49 de euro, unde Cosmote are în plus 40 de minute naţionale, 400 de minute în reţea şi 700 de sms-uri în reţea. La MMS-uri, chiar dacă sunt 440 în reţeaua Cosmote, la Orange acestea sunt doar 75, dar naţionale. Şi în acest caz, internetul pe mobil este nelimitat şi, în plus, se oferă şi opţiunea Modem pentru iPhone gratuit.
Abonamentele de la Vodafone nu prea se potrivesc la preţ cu ale celorlalţi operatori, excepţie făcând cel mai mic, de 19 euro (500 MB). După cum îi spune şi numele, aces