Dintre toate traditiile care se impletesc cu Sarbatorile de iarna, una dintre cele mai frumoase este aceea ca aduna familia si prietenii laolalta. Si pentru asta, gospodinele se pregatesc din timp, ca oaspetii sa fie primiti asa cum trebuie.
Pe lista cu preparate se afla ordeful si mancarica specifice Craciunului, dar si deserturile... de poveste.
Pentru Roxana Corduneanu, o constanteanca de 30 de ani, indragostita de universul dulciurilor, Sarbatorile de iarna reprezinta o adevarata provocare. Asta cu atat mai mult cu cat ajutorul ei cel mai de seama este fetita ei, Patris Daciana, in varsta de 2 si 4 luni. Pentru micuta, tanara mamica s-a gandit sa faca anul acesta o casuta de turta dulce.
Roxana ne propune o reteta usoara care, ne asigura ea, va fi savurata de toti invitatii, fiind un dulce potrivit pentru toate varstele.
Ingrediente aluat:
220 gr unt
200 gr zahar brun
250 ml miere
840 gr faina ( mai mult sau mai putin- pana iese aluatul vartos)
1 ou mare
1 lingurita de sare
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de scortisoara ( sau chiar mai mult)
1 lingurita praf de cuisoare
bomboane mici colorate (pentru ornat)
Ingrediente Royal Icing - bezea:
2 albusuri
2-3 linguri zeama de lamaie
350-400 gr zahar pudra.
Mod de preparare aluat:
Se bate untul cu zaharul, intr-un castron mai mare, pana devine moale si pufos. Se adauga apoi mierea si se bate mai departe pana este bine amestecata, apoi se
adauga oul, amestecand mereu. Se pun sarea, bicarbonatul, scortisoara, cuisoarele, continuand sa amestecam in permanenta.
Apoi se toarna jumatate din cantitatea de faina, avand mixerul la viteza mica. Treptat, se adauga si restul de faina, pana se formeaza un aluat tare, vartos. Alu