Mircea Susnea Medicii veterinari din Iasi vor fi nevoiti, dupa sarbatori, sa inventarieze din nou toti purceii din judet pentru a putea modifica bazele de date ale Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). "Este vorba despre o catagrafiere absolut necesara care sa ne dea efectivul exact de animale", a declarat Mircea Susnea, directorul DSVSA. Chiar daca in aceasta perioada se deruleaza si recensamantul agricol, in cadrul caruia se inventariaza toate animalele din judet, conducerea DSVSA prefera sa lucreze separat pentru a actualiza baza de date. "In mod normal, toti porcii trebuie crotaliati. Prin aplicarea crotaliului, animalul intra in baza noastra de date, iar scoaterea lui, in aceasta perioada, ar trebui facuta prin intermediul veterinarului. Concret, taranul care taie porcul trebuie sa cheme veterinarul care sa recupereze crotaliul si sa faca modificarea in evidentele noastre. Acest lucru nu se intampla inca, asa ca va trebui sa aflam cati porci au fost sacrificati", a precizat Mircea Susnea.
Cunoasterea efectivului de porcine din judet este necesara pentru a se putea interveni in cazul declansarii unor boli contagioase. Astfel, din cauza pestei porcine a fost interzis in urma cu cativa ani exportul de porcine din Romania. Mentionam ca in urma cu circa o saptamana in judetul Iasi figurau in evidentele DSVSA 106 mii porci.
Mircea Susnea Medicii veterinari din Iasi vor fi nevoiti, dupa sarbatori, sa inventarieze din nou toti purceii din judet pentru a putea modifica bazele de date ale Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). "Este vorba despre o catagrafiere absolut necesara care sa ne dea efectivul exact de animale", a declarat Mircea Susnea, directorul DSVSA. Chiar daca in aceasta perioada se deruleaza si recensamantul agricol, in cadrul caruia se inventariaza toate animalele din judet