După mai bine de două luni de greva foamei, învăţătoarea din Caracal a revenit la Şcoala Nr. 2 din oraş, unde lucrează de peste 20 de ani.
Colegii, dar şi elevii Cristianei Anghel s-au bucurat să o revadă şi au primit-o cu braţele deschise. “Ne pare bine că doamna învăţătoare s-a întors la şcoală, era nevoie de ea. Îi spunem bun-venit şi îi dorim multă sănătate şi putere de muncă. Vom lucra împreună pentru recuperarea şi dezvoltarea copiilor care întâmpină greutăţi în efectuarea temelor şi a cunoştinţelor corespunzătoare claselor la care sunt”, a spus Cornelia Militaru, o colegă a învăţătorei. Anghel i-a cunoscut deja pe copiii pe care îi va pregăti chiar de săptămâna viitoare, şi abia aşteaptă să le predea. “Doamna învăţătoare ocupă acum postul de profesor itinerant şi a preluat grupa de copii cu cerinte educaţionale speciale. Este vorba despre 12 elevi, cu care doamna a luat deja contact. Urmează să aibă loc o şedinţă cu părinţii, pentru ca aceştia să îşi dea acordul pentru prelucrarea datelor cu character personal, apoi doamna Anghel să stabilească un program. Va lucra cu această grupă 14 ore pe săptămână, separat sau împreună cu învăţătoarea lor şi psihologul şcolii”, a explicat Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii Nr. 2 din Caracal.
“Satisfacţia e mult mai mare să lucrezi cu aceşti copii”
Învăţătoarea spune că nu îi va fi uşor să lucreze cu cei 12 elevi, dar crede că satisfacţiile pe care le va avea apoi, merită tot efortul. “Nu îmi va fi uşor să lucrez cu astfel de copii pentru că nu va fi o activitate normală ca la o clasă normală. Însă, cred că satisfacţiile vor fi mult mai mari, iar asta mă face să mă simt extraordinar”, a spus învăţătoarea.
Învăţătoarea a protestat faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50% în învăţământ, lege aprobată de Parlament, şi faţă de decizia Guvernului de a micşora salariile cadrelor didacti