Oamenii mai au la dispoziţie o jumătate de an pentru a-şi asigura imobilele, însă nu se înghesuie nimeni. Deşi iniţial era obligatoriu ca până la 15 ianuarie locuinţele să fie asigurate, acum termenul de asigurare a fost prelungit încă şase luni.
Cetăţenii care nu au încheriat o poliţă de asigurare au scăpat astfel de amenda de 500 de lei de care erau pasibili, conform legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor şi calamităţilor naturale a locuinţelor.
Asigurarea facultativă, în top
Deşi cetăţenii vin la firmele de asigurări pentru a încheia poliţa obligatorie, majoritatea optează pentru asigurarea facultativă, la acelaşi preţ, însă cu mai multe riscuri asigurate, precum: incendii, cutremure, alunecări de teren, explozie, inundaţii din conducte, greutatea stratului de zăpadă, daunele provocare de grindină, şi 10% din valoarea poliţei în caz de furt şi vandalism.
Sub aşteptări
Până acum, societatea a încheiat un număr de 5.000 de poliţe, mult mai puţin decât sperau. „Sincer, aveam aşteptări mai mari, dar totuşi ne bucurăm că oamenii au început să înţeleagă conceptul de asigurare şi importanţa acesteia. Indiferent de societatea pe care o aleg, oamenii trebuie să înţeleagă faptul că protecţia locuinţei şi a bunurilor este cel mai important lucru“, spune Mariana Luca, director de asigurări.