Unitatea sanitară funcţionează cu numeroase neajunsuri. Medicii, asistentele şi personalul auxiliar sunt nemulţumiţi de salarii şi vor să plece din sistem. În acest timp, conducerea poartă negocieri cu Consiliul Judeţean pentru soluţionarea problemelor administrative.
„Problemele încep cu faptul că unitatea nu mai este evaluată ca un tot unitar, ci pe secţii. Acestea trebuie să convingă prin faptul că sunt rentabile individual, lucru incorect şi inutil. Din cauza descentralizării şi a preluării spitalului de către Consiliul Judeţean au apărut numeroase probleme“, ne-a declarat dr. Victor Verinceanu, directorul Spitalului. Acesta mai spune că nu poate să închidă o secţie pentru că nu are venituri, mai ales că este vorba despre un spital judeţean.
Vor să plece Medicii şi asistentele aşteaptă un semn de mai bine, altfel vor pleca cu toţii. „Fiecare din ei au câte un job în buzunar, mult mai bine plătit. Din cauza faptului că salariile au scăzut foarte tare în ultimul an, majoritatea se gândesc să plece“, spune, îngrijorat, Victor Verinceanu. „Nu am cum să stimulez un medic bun să rămână pentru că grila de salarizare mă obligă să îl remunerez cu un anumit venit. Cum pot concura cu un spital din străinătate unde medicul poate primi un salariu de 3.000-4.000 de euro?“, spune directorul. Singurul medic al Secţiei de Oncologie, Adrian Coriu, spune că ar fi tentat să plece în străinătate, însă, nu o face pentru că nu vrea să îşi lase pacienţii. „Sunt de 15 ani în acest spital pe un salariu de doi lei. Singurul motiv pentru care nu am plecat până acum este că nu pot să las aceşti oameni de izbelişte“, spune medicul. În fiecare săptămână sunt organizate târguri de job-uri pentru personalul medical şi oamenii sunt din ce în ce mai tentaţi să plece din ţară. Liviu Verinceanu, medic pneumolog la Spitalul TBC a plecat în străinătate să negocieze pentru un salariu de 3.