Deja, profesorii arădeni au primit circulare în care trebuie să declare, pe propria raspundere, veniturile pe care le încasează din meditaţii. Sindicaliştii consideră iniţiativa, un abuz.
Inspectoratul Şcolar din Arad a primit o solicitare din partea Direcţiei Fiscale din Arad, pe care le-a distribuit şcolilor din judeţ. Dascălii sunt întrebaţi dacă încasează bani în regim after-school.
Deşi oficial, se cer date doar despre activităţile organizate în incinta şcolilor, agenţii fiscali sunt atenţi şi la meditaţiile pe care profesorii le dau acasă. “Fiscul arădean este într-o permanentă căutare de resurse pentru bugetul de stat.
Activitatea de inspecţie fiscală a transmis o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad prin care îi rugăm să ne comunice lista cadrelor didactice care desfăşoară activităţi plătite în program after-scool”, a declarat Călin Arusti, purtător de cuvânt, Direcţia de Finanţe Arad.
Cererile au venit la nivel de Inspectorat
“Am primit această solicitare din partea ANAF, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a trimis către conducerile unităţilor şcolare acestă solicitare de completare a unui tabel care cuprindea lista nominală a persoanelor care au activităţi în regim after-school în cadrul unităţii şcolare”, a declarat Laura Putnic, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.
100 din cei 5000 de dascăli arădeni s-au înregistrat la fisc până în acest moment. Iniţiativa fiscului nu e văzută însă cu ochi buni de sindicalişti, care cred că profesorii sunt priviţi ca potenţiali infractori. “Noi considerăm această solicitare din partea ANAF prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, pentru a afla activităţile extraşcolare ale profesorilor, ca fiind un abuz şi o măsură de presiune”, a declarat Daniel Ienăşescu, lider sindical Sindicatul Democratic Învăţământ.
“Suntem înregistraţi la fi