Cu aproximativ 200.000 de euro îţi poţi deschide de la zero o sală de petreceri. Majoritatea localurilor sunt ocupate cu un an înainte, iar perioada de foc e august-septembrie.
1 /.
Cererea este atât de mare, încât sălile de nunţi se rezervă cu cel puţin un an înainte. E primul obstacol peste care trebuie să treci dacă ţi-ai făcut planuri de căsătorie. Depăşirea ofertei de către cerere în acest domeniu e un fenomen care s-a accentuat în ultimii doi ani, iar acest lucru poate însemna că o sală de nunţi e o afacere destul de bună.
În Bucureşti, multe dintre localuri anunţă că sunt deja ocupate până la sfârşitul lui 2011. Din cele zece săli la care neam interesat să închiriem pentru o nuntă, doar două aveau câteva sâmbete neocupate. "Nu mai e nicio sâmbătă liberă, toate sunt luate", ne-a spus din start o angajată a Complexului Paradis, situat undeva la marginea Bucureştiului.
Duminica se fac mai mult botezuri
Casa Luca, un restaurant situat pe Şoseaua Alexandriei, s-a deschis la sfârşitul lui 2009, iar administratorul spune că a avut cereri şi înainte de inaugurare. "Anul trecut, în afară de săptămânile de post, toate sâmbetele, dar în mare parte şi duminicile, când se fac botezuri, au fost ocupate", spune Marina Luca. Ca restaurant de zi cu zi, Casa Luca nu este foarte cunoscută pentru că se află într-o zonă slab circulată, la ieşirea din Bucureşti, spre nord. Chiar şi fără clienţi, restaurantul rămâne deschis şi în timpul săptămânii, ca o formă de marketing, să se ştie că e local serios.
"Am un ospătar şi un bucătar în timpul săptămânii. Clienţii sunt rari, dar e bine să fie deschis", spune administratorul. Bătaia peştelui o reprezintă nunţile din weekend, când profitul pe cap de nuntaş e foarte mare.
Profit minim: 60.000 de euro
Perioada de foc e august-septembrie, atunci se acceptă nu