Ananasul, numit de bastinasi "nana" adica "fructul delicios, parfumat", a fost descoperit in America de Sud si adus in Europa de catre Cristofor Columb si cultivat in sere de pe la 1720. Ananasul este un fruct comestibil carnos, solzos, cu gust dulce-acrisor si foarte parfumat. Si fructul si planta au acelasi nume.
Ananasul proaspat contine toata gama vitaminelor, cu exceptia vitaminei B12 si E, si 16 minerale, mai bine reprezentate fiind magneziul, fierul, calciul, cuprul, zincul si iodul.
Din punct de vedere terapeutic, ananasul este apreciat mai ales pentru efectul sau de detoxifiant puternic, asa cum nu-l mai are niciun alt fruct. Ananasul poate fi folosit ca leac impotriva racelii si a infectiilor, dar si pentru ameliorarea manifestarilor care insotesc inceputul menopauzei.
Miezul de fruct proaspat este o sursa majora de betacaroten, vitamina C si vitamine din complexul B, motiv pentru care fructul se recomanda persoanelor cu un sistem imunitar deficitar, incapabil sa faca fata amenintarilor virale, bacteriene si fungice.
Chiar daca ananasul se prezinta, din punct de vedere al compozitiei, ca o adevarata farmacie, el nu ingrasa, asa ca poate fi consumat fara probleme, atat de persoanele care tin la silueta, cat si de cele care tin cura de slabire.
Ananasul are capacitatea de a stimula arderea naturala a grasimilor, de aceea se recomanda sa fie consumat ca desert, cateva felii crude, la sfarsitul meselor.
Prin bogatia de fibre pe care o are, ananasul confera rapid senzatia de satietate. Consumat zilnic, mai ales de catre persoanele care tin cura de slabire, ananasul proaspat, neprelucrat are efect favorabil si asupra diurezei, favorizand eliminarea apei in exces din tesuturi.
Ananasul este, de asemenea, recomandat persoanelor lipsite de energie, depresive si anxioase, stari pe car