Dansator al Ansamblului „Căluşarii Slatinei”, elevul Cornel Neagoe a participat la prezentarea standului României la Expoziţia de la Shanghai de anul trecut.
Este elev la Colegiul Agricol Slatina, specializarea Veterinar şi, deşi iubeşte animalele, nu vrea să urmeze o carieră în acest domeniu. Iubeşte tradiţiile populare, iar visul lui este să devină dansator profesionist. „Dansez de la vârsta de 5 ani. Căluşul a fost transmis la noi în familie din tată-n fiu. Când am învăţat prima dată paşii de la tatăl meu, nu prea am fost încântat, mi se părea greu, dar atunci când am ajuns pentru prima dată pe o scenă mi s-a părut cel mai frumos dans. Cu îndrumare din partea tatălui meu, am debutat într-un ansamblu deja cu paşii învăţaţi”, spune Cornel.
A debutat cu Ansamblul „Rândunica” Vâlcele, la 5 ani fiind vedeta Festivalului Naţional „Căluşul Românesc” Caracal. A trecut apoi la Ansamblul „Coleria" Vâlcele, iar de un an de zile este dansator al Ansamblului „Căluşarii Slatinei”. „Nu sunt atras de meseria de veterinar, aşa cum sunt de dansuri. Visul meu este să ajung dansator profesionist la „Doina Oltului”, declară elevul. Este prezent an de an la festivalul de la Caracal, cel mai mare festival naţional de căluş, obţinând în 2008 Marele Premiu alături de „Coleria”. Anul trecut, cu Ansamblul „Rândunica” a obţinut Marele Premiu al Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” şi tot anul trecut a câştigat premiul I la Concursul de Etnografie şi Folcor.
412 spectacole în China
Cornel a făcut parte din delegaţia de artişti români care a reprezentat anul trecut România la Expoziţia de la Shanghai. „Am susţinut, în perioada 15 iulie - 1 august, 412 spectacole în China. Aveam pe zi câte opt spectacole, doar cu o pauză de 20 de minute între ele, necesare schimbării ţinutei. Am înregistrat un succes deosebit la fiecare spectacol, niciunul cu mai puţ