Fostul şef al privatizărilor din guvernarea Tăriceanu acuză lipsa de coerenţă în administraţia românească şi explică faptul că, dacă nu duci la bun sfârşit un proiect, ajungi să risipeşti şi puţinii bani pe care îi ai.
„Al cui e Orăşanu?", a fost întrebarea care circula pe buzele tuturor politicienilor atunci când un tânăr de 23 de ani ajungea consilier al primului ministru. Se întâmpla în urmă cu şase ani. Tânărul în cauză a trecut, în acest răstimp, şi printr-o funcţie asimilată celei de ministru, respectiv aceea de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Mai citeşte şi:
VIDEO Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR: „Anul acesta va fi şi mai greu decât 2010"
Deşi a studiat ani buni la Londra, Răzvan Orăşanu a decis să revină în România şi să se angajeze la stat. Asta deşi putea ţinti un job bine remunerat în cine ştie ce companie multinaţională. Spune că n-a avut „proptele" şi că n-a urmărit decât „să mănânce pe pâine politicile publice". Invitatul „La masa Adevărului" din această săptămână se încumetă să ofere şi câteva soluţii pentru ieşirea din criză, convins fiind că „ideile puţine şi fixe" pot readuce România pe linia de plutire.
CARTE DE VIZITĂ
-S-a născut la 23 decembrie 1981, la Timişoara;
-A absolvit London School of Economics în 2003;
-Studii postuniversitare la Harvard University Extension School;
-Consilier de stat al primului ministru pe probleme economice (2005-2006; 2007-2009);
-Preşedinte al AVAS (2006);
-Director de cabinet al preşedintelui Consiliului Concurenţei (2009-2010);
-Consultant pe politici publice al Băncii Mondiale (2010).
„E absolut şocant cum este slujit un premier în România"
„Adevărul": Aţi bătut recordurile de vârstă la numirea într-o funcţie publică asimilată celei de ministru. La 12