La ultima sesiune, au fost admise 147 de dosare de finanţare în Programul „Casa Verde". O nouă sesiune de depunere a dosarelor va debuta în luna aprilie.
Persoanele cărora li s-au aprobat finanţarea trebuie să semneze contractele de finanţare la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM).
„Nesemnarea contractelor în termen de 60 de zile de la data comunicării aprobării dosarului de finanţare, se consideră renunţare la finanţare. Contractul de finanţare intră în vigoare la data semnării si este valabil până la finalizarea proiectului, dar nu mai mult de 12 luni", a precizat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Braşov.
După semnarea contractelor, beneficiarii pot demara achiziţionarea şi montarea instalaţiilor, urmând ca tot la sediul APM Braşov să depună dosarul de decontare, care trebuie să conţină copia legalizată a contractului de execuţie, factură/facturi fiscale, atât copii cât şi originale, documente bancare sau chitanţe privind achitarea facturilor, proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, în original, precum şi o copie a certificatului de garanţie emis de producător, pentru instalaţie.
Bugetul de 2.988.476,00, alocat judetului Brasov, a fost suplimentat de patru ori, ajungându-se la suma de 3.988.000,00 lei. Pentru că suma alocată a fost epuizată, în prezent nu se mai primesc dosare de înscriere.
Potrivit Administraţia Fondului pentru Mediu, la începutul lunii aprilie se va deschide o altă sesiune de depunere dosare.
Braşovenii care doresc să-şi monteze panouri solare, centrale termice pe peleţi, brichete, tocătură lemnoasă sau pompe de căldură au la dipoziţie două luni pentru a pregăti dosarele de înscriere.
Până în prezent, la APM Braşov au fost depuse 660 dosare, din care 525 au fost analizate de către Administraţia Fondului pentru Mediu, 496 au fost admise şi 29 respinse.
A