Sefii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) au scapat, cel putin teoretic, de Fiscul iesean. Si asta pentru ca Regia a fost inclusa de la inceputul acestui an pe lista marilor contribuabili ai statului. Astfel, toate deciziile privind sechestrele pe imobile, conturi sau alte actiuni de executare silita vor fi luate doar de reprezentantii Fiscului de la Bucuresti. "Ne-a venit o adresa de la Ministerul de Finante prin care ne-au informat ca am fost inclusi in categoria marilor contribuabili de la inceputul acestui an. Asta presupune ca toate situatiile financiare intocmite de noi vor fi raportate doar la Bucuresti, nu si la Iasi", a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.
Totusi, reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene sustin ca pot efectua in continuare controale in ceea ce priveste RATP-ul. "In cazul unor astfel de situatii, deciziile de executare silita sunt luate de Directia de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF Bucuresti. Noi doar vom pune in aplicare dispozitiile emise de acestia", a declarat Maria Taran, purtatorul de cuvant al DGFPJ Iasi.
Relatiile dintre RATP si Fiscul iesean sunt tensionate din cauza datoriilor de peste 100 milioane lei pe care Regia le inregistreaza la bugetul consolidat al statului.
Sefii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) au scapat, cel putin teoretic, de Fiscul iesean. Si asta pentru ca Regia a fost inclusa de la inceputul acestui an pe lista marilor contribuabili ai statului. Astfel, toate deciziile privind sechestrele pe imobile, conturi sau alte actiuni de executare silita vor fi luate doar de reprezentantii Fiscului de la Bucuresti. "Ne-a venit o adresa de la Ministerul de Finante prin care ne-au informat ca am fost inclusi in categoria marilor contribuabili de la inceputul acestui an. Asta presupune ca toate situatiile financiare intocmite de noi vor