arnă este o adevărată posibilitate de relaxare. Dacă mai aveţi norocul şi este şi senin, atunci drumeţia va fi perfectă. Închipuiţi-vă că puteţi să vă plimbaţi agale pe lac, pentru că gheaţa are o grosime de 2 metri. Apoi vizita-ţi hotelul de gheaţă, bisericuţa din gheaţă, iar pentru relaxare luaţi masa la Cabana Bâlea Lac. Imaginea este perfectă pentru o zi de relaxare.
Pregătiri pentru excursie în inima muntelui
Tot ceea ce aveţi de făcut pentru o asemenea excursie este să vă îmbrăcaţi foarte gros, să vă încălţaţi cu bocanci şi să nu uitaţi de căciulă, fular şi mănuşi. Am văzut acum câteva zile şi doamne în cizme cu toc care au urcat până la Bâlea Lac. Nu cred că le-a fost comod, mai ales că sus temperatura era de minus 18 grade Celsius. Dar să trecem peste asta. Din Braşov drumul cel mai uşor spre Bâlea Lac este prin Făgăraş. Se iese din judeţul Braşov şi după prima comună din judeţul Sibiu, Arpaşu de Jos, se face un drum la stânga şi se merge către comuna Cârţişoara, locul unde s-a născut Badea Cârţan. De aici începe urcuşul către Bâlea Cascadă. Iar maşina se opreşte aici. Trasfăgărăşanul este închis până aproape în luna iunie. De sus veţi vedea şi de ce. Doar o urmă foarte slabă mai arată pe unde este drumul pe întreaga vale. De la Bâlea Cascadă se urcă la Bâlea Lac cu telecabina. Urcarea costă 20 de lei, la fel şi coborârea. O cursă durează 15 minute, aşa că la coadă nu se stă mult.
„Arca lui Noe”
acoperită de zăpadă
Montaniarzii spun că celebra Cabană de pe Lacul Balea e ancorată spre largul apelor şi pare de departe străvechea Arca a lui Noe, poposită între munţi pe ultima oglindă de apă rămasă de la potop. Locaţia Bâlea Lac este situată la o altitudine de 2034 m, pe peninsula ce înaintează în lacul glaciar Bâlea. Iarna este raiul schiorilor iubitori de senzaţii tari. Mai multe pârtii au fost „trasate” de schiuri, pentru