Tinerii vor ajuta, anul acesta, la construcţia unui nou refugiu în parc şi la amenajarea a două centre de vizitare a ariei naturale.
Administraţia Parcului Naţional Buila -Vânturariţa caută voluntari care să participe la acţiunile care se vor desfăşura, anul acesta, în cadrul ariei protejate. Anul 2011 a fost declarat de Consiliul Uniunii Europene, Anul European al Voluntariatului. „Proiectele pe care le desfăşurăm se bazează pe contribuţia voluntarilor. Acţiunile au ca scop punerea în valoare a Rezervaţiei Naţurale Muzeul Trovanţilor Costeşti şi a Parcul Naţional Buila-Vânturariţa", a declarat Florin Stoican, preşedintele Asociaţiei Kogayon care administrează cele două arii naturale. Tinerii interesaţi de voluntariat vor participa la acţiuni de protecţie a patrimoniului natural, la amenajarea şi întreţinerea infrastructurii turistice şi promovarea ariilor.
În parc va fi construit un alt refugiu
Tinerii care doresc să lucreze în folosul parcului vor ajuta, în 2011, la construcţia unui nou refugiu, vor participa la un proiect ce va avea ca finalitate realizarea a două centre de vizitare a parcului, se vor implica în programul Ranger Junior şi vor promova şi dezvolta ecoturismul în zonă. " Oricine doreşte să ni se alăture se poate înscrie în programul de voluntariat creat la adresa: http://www.buila.ro/index.pl/proiecte_ro.", a spus Florin Stoican. În 2010, 176 de persoane au participat în Parcul Buila-Vânturariţa la acţiunile de voluntariat, printre care şi 10 străini din Belgia. "Fac voluntariat în parc din 2006. Îmi place pentru că sunt utilă şi las în urma mea ceva", a precizat Cristiana Dumitru, voluntar. Toţi aceşti voluntari au efectuat 1.328 de zile de muncă în folosul parcului.
Cel mai nou parc
Parcul Naţional Buila-Vânturariţa e cel mai nou înfiinţat în România, în anul 2004, dar şi cel mai mic ca suprafaţă, a