Peste 2.500 de bolnavi din Vâlcea şi judeţele vecine se tratează anual de boli de plămâni la Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăeşti.
Reorganizarea celor patru unităţi medicale din judeţul Vâlcea, aflate pe lista Ministerului Sănătăţii (MS), pentru a fi comasate, ori transformate în cămine de bătrâni, a generat un adevărat scandal, la nivel local. Potrivit MS, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) şi Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăeşti vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. „Spitalul nu are datorii şi nu înţeleg de ce trebuie să devenim o unitate exterioară. Mai mult, distanţa de la Mihăeşti la Râmnicu Vâlcea e de 16 km. Prin comasarea cu SJU nu se face nicio economie, deoarece cresc cheltuielile cu transportul medicamentelor", a declarat Cornelia Vultur, managerul Spitalului Mihăeşti.
Murăruş şi Ungureanu au semnat pentru desfiinţare
Spitalele Orăşeneşti din Bălceşti şi Brezoi sunt propuse pentru a fi transformate în azile de bătrâni. Măsura nu e agreată nici de localnici şi nici de autorităţi. Din cei 30.000 de vâlceni arondaţi Spitalului Brezoi, 5.000 au semnat că nu sunt de acord cu desfiinţarea, iar din cei 55.000 de oameni care se tratează la Spitalul Bălceşti, au dat semnături peste 10.000. „Vom trece la măsuri extreme. Vom bloca DN7 şi dacă va fi nevoie vom face şi greva foamei", a spus Robert Schell, primarul oraşului Brezoi. Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea susţine că, decizia MS de a desfiinţa spitalele e ilegală. „Fără semnătura mea la spitale judeţene şi semnătura primarilor la unităţile orăşeneşti nu se poate face nimic. Eu am semnat să nu se desfiinţeze şi doamna Murăruş şi prefectul Ungureanu au semnat pentru desfiinţare", a spus Cîlea. Maria Murăruş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea recunoaşte