Câteva asociaţii clujene protestează împotriva faptului că noul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca propune schimbarea statutului unor spaţii verzi, în zone care ar putea deveni construibile. „Vrem să depunem azi o sesizare la Primărie să păstreze câteva terenuri ca spaţii verzi, mai ales că în fostul Plan Urbanistic General aşa erau trecute. În cartierul Zorilor, de exemplu, terenul menţionat în PUG este singura posibilitate de spaţiu verde şi ar trebui ca acolo să se facă un parc. Din păcate copii clujeni, dacă se construieşte ceva acolo, nu vor avea unde să se joace", a spus Adrian Dohotaru, de la Grupul pentru Acţiune Socială.
Cifră nereală
El mai susţine că deşi Cluj-Napoca a atins ţinta de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor impusă de Uniunea Europeană, aceasta nu este reală. La rândul său, Radu Mititean, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Cluj-Napoca, consideră că de fapt cifra nici nu este reală şi că de fapt în Cluj-Napoca nu sunt mai multe de nouă metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Pe de altă parte, primarul Sorin Apostu spune că temerile ecologiştilor sunt nejustificate şi că oraşul îşi va păstra spaţiile verzi.
Citat: "Clujul are 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor smechereşte, pentru că s-au inclus bucăţi mari de pădure în intravilan. Am putea aşa să facem din Cluj primul oraş din lume rezervaţie naturală. Includem şi Munţii Apuseni în intravilan şi avem cel mai mult spaţiu verde pe cap de locuitor din lume. Şi ne-ar putea ajuta şi la concursul pentru câştigarea titlului de capitală culturală europeană în 2020" - Adrian Dohotaru, secretar Grupul pentru Acţiune Socială.
Câteva asociaţii clujene protestează împotriva faptului că noul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca propune schimbarea statutului unor s