Oficialii guvernamentali sustin ca majorarea pretului painii poate fi imputata doar producatorilor si comerciantilor care nu si-au facut la timp stocuri. "Noi nu putem interveni pe piata pentru a stabili preturi sau cantitati vandute, inclusiv pe segmentele de export si import. Noi avem cantitati suficiente de grau pentru consumul intern si, in plus, mai este si graul aflat la populatie. România, ca stat membru al Uniunii Europene, nu poate aplica o politica comerciala diferita, alta decât cea prevazuta prin regulamentele comunitare. Piata grâului este libera si operatorii din sectorul de morarit panificatie nu au initiat nici o masura de a investi financiar si a crea stocuri proprii de materie prima achizitionata la preturi rezonabile, ci doar au avertizat în permanenta asupra scumpirii pâinii", a declarat Catalin Rosca, directorul Directiei pentru Agricultura Iasi.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, in spatiile autorizate de depozitare se afla, in acest moment, 720 mii tone de grau, care asigura necesarul de consum urban pâna la noua recolta. Mentionam ca producatorii de paine au anuntat ca in urmatoarele zile vor majora preturile din cauza scumpirii kilogramului de faina, la Iasi urmand ca o paine de 400 grame sa coste aproximativ 2 lei.
Oficialii guvernamentali sustin ca majorarea pretului painii poate fi imputata doar producatorilor si comerciantilor care nu si-au facut la timp stocuri. "Noi nu putem interveni pe piata pentru a stabili preturi sau cantitati vandute, inclusiv pe segmentele de export si import. Noi avem cantitati suficiente de grau pentru consumul intern si, in plus, mai este si graul aflat la populatie. România, ca stat membru al Uniunii Europene, nu poate aplica o politica comerciala diferita, alta decât cea prevazuta prin regulamentele comunitare. Piata grâului este libera si operatorii din sectorul de morarit panifi