Iată o listă cu micile instrumente necesare pentru elaborarea machiajului, respectiv demachiere, dar şi "instrucţiunile" de folosire a câtorva dintre ele:
- şerveţele demachiante;
- dischete din bumbac;
- pensetă;
- un bureţel din latex pentru fondul de ten;
- o pensulă subţire pentru fardul de ochi şi una pentru ruj;
- o pensulă groasă pentru fardul de obraz;
- o periuţă pentru sprâncene, care să aibă în capăt un mic pieptene special;
- o pensulă subţire pentru fardul de sprâncene.
Oglindă cu două feţe
Această oglindă are o latură cu efect de mărire, ceea ce-ţi permite să depistezi şi cele mai mici imperfecţiuni ale tenului şi să "acţionezi" cu precizie atunci când te pensezi, spre exemplu, sau vrei să vii de hac unui coş care te deranjează sau să scapi de punctele negre. Cealaltă latură a oglinzii te ajută să verifici rezultatul final. Cumpără-ţi una montată pe pe un suport reglabil şi suficient de mare încât să reflecte întreaga faţă. Aşaz-o într-o sursă de lumină, de preferat în faţa ferestrei, pentru a beneficia de lumină naturală.
Pensula pentru ruj
Trebuie să aibă formă plată. După folosire, protejeaz-o pentru ca părul din care este făcută să nu se deterioreze. Desenează conturul buzelor cu vârful pensulei, apoi aplică rujul cu partea plată.
Pensula pentru fard de obraz şi pudră
Cele mai bune sunt cele din păr natural. Desigur, costă mai mult, dar sunt şi mai rezistente. Presând-o pe o suprafaţă plană, trebuie să se desfacă sub forma unui cerc. Introdu pensula în cutiuţa cu blush, elimină excesul scuturând-o uşor şi aplică fardul făcând cercuri din ce în ce mai mari. Pudra se aplică fie cu o pensulă, fie cu un burete special.
Bureţel pentru fond de ten
Pentru aplicarea fondului de ten alege un bureţel din latex, de preferat în forma unui triunghi, care să-ţi permită să acoper