Cu ocazia Adunării Generale desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2011, Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF) a aprobat acreditarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), începând cu anul în curs.
Comunitatea internaţională a producătorilor de film, reprezentată de FIAPF, a decis, în unanimitate de voturi, să recunoască Festivalul Internaţional de Film Transilvania drept un festival competitiv specializat în filme apaţinând regizorilor debutanţi sau aflaţi la al doilea film de lung metraj din carieră. Festivalul propune, de asemenea, anual multe alte secţiuni, printre care Supernova - dedicată filmelor premiate în festivaluri internaţionale prestigioase; Fără limită - dedicată cinema-ului provocator, inovator de limbaj; Umbre - filme fantastice si de groază, de lung şi scurt metraj; retrospective, programe speciale de film documentar şi scurtmetraje.
Pe langa Competiţia oficială, festivalul găzduieşte în fiecare an, timp de 3 zile, secţiunea competiţională Zilele Filmului Românesc, un maraton al celor mai importante premiere româneşti de lung şi scurt metraj, care funcţionează ca o platformă de promovare internaţională pentru agenţii de vânzări, distribuitori sau selecţioneri de festivaluri prezenţi la Cluj. În 2011, secţiunea Zilele Filmului Românesc va fi în continuare organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR).
Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară anual la Cluj-Napoca şi este unul dintre cele mai importante evenimente pentru industria de film din Europa Centrală şi de Est. În cadrul TIFF se pot vedea anual peste 200 de filme din toată lumea, iar precedenta ediţie a inregistrat peste 55.000 de spectatori. Festivalul îşi va sărbători în 2011 cea de-a 10-a ediţie şi va începe pe data de 3 iunie. Pe 15 iunie, festivalul se va m