Fructele goji sunt recunoscute in lumea intreaga datorita beneficiilor extraordinare pe care le aduc sanatatii, ajutandu-i pe oameni, de sute de ani, sa-si pastreze tineretea.
Legenda spune ca, pe dealurile din Himalaya, in timpul dinastiei chineze Tang, in secolul VII, langa o fantana exista un soi de vita de vie, care facea fructe mici, cu putine seminte, de un rosu aprins. Fructele cadeau in fantana de ani de zile, iar localnicii care isi potoleau setea cu apa din acea fantana erau recunoscuti in toata regiunea datorita tineretii si vitalitatii.
In cursul unei calatorii, Tai Zong, membru al dinastiei mentionate, descopera intamplator proprietatile acestui fruct minunat. Astfel incepe drumul fructului goji spre celebritate.
Miraculosul fruct de padure se aseamana cu o cireasa mica, alungita, este foarte apreciat pentru gustul sau usor dulce - amarui. Aroma lui se aseamana cu o combinatie dintre cirese, zmeura si curmale.
Delicioasele fructe sunt considerate a fi extrem de nutritive, fiindca au un continut ridicat de proteine si carbohidrati. Goji poate fi consumat proaspat, uscat si sub forma de suc. Este intalnit adesea sub forma de pulbere si folosit pentru a schimba gustul produselor alimentare, in iaurt, sucuri si gemuri.
Acest produs se bucura de o buna reputatie la nivel mondial, ca medicament cu efecte miraculoase.
Goji este cultivat in vaile fertile din Himalaya, Tibet si Mongolia. Este cultivat de asemenea in China, in sere speciale, unde i se asigura nutrientii necesari cresterii.
Exista mai multe varietati de goji, dar cel original se gaseste in zonele Tibetului, unde solul alcalin este foarte fertil, in ciuda temperaturilor extreme.
Valorile sale nutritionale fac corpul sanatos, iar sucul de goji, certificat oficial, nu contine agenti chimici, fructele fiind