Actorul originar din Iaşi s-a integrat perfect în trupa „Teatrului Tineretului“, în care evoluează de un deceniu. În prezent, scrie şi muzică pentru spectacole.
Cezar Antal a cochetat cu domeniul artistic încă de când era copil, atunci când cânta la chitară, sau în clasele primare, când a studiat vioara. „Am cântat din clasa I până în clasa a VI-a, inclusiv, şi recunosc că mi-a folosit mai târziu în carieră pentru că e ca mersul pe bicicletă: dacă înveţi, nu mai uiţi. Intram şi în tarafuri, era o ocazie de a chiuli oficial de la ore“, îşi aminteşte actorul.
Cezar a reuşit la facultate când a dat a treia oară. Nu a fost să fie la actorie, aşa cum şi-a dorit iniţial, ci la „Arta actorului mânuitor de păpuşi”. „Nu am să regret niciodată pentru că acolo l-am descoperit pe profesorul Ioan Sapdaru şi am avut parte de o grupă unită de colegi“, mai spune artistul.
Cezar Antal a ajuns la Piatra Neamţ în toamna anului 2000 împreună cu Vasilica Oncioaia, Ana Maria Marinca şi Doru Cătănescu, iar un an mai târziu a debutat în spectacolul cu piesa „Ocean Cafe“, regizat de Radu Afrim. „Când ne mai vedem, nu-i vine să creadă că nu am uitat nici după atâţia ani acea senzaţie de la debut“, spune actorul.
Zece ani pe scena „T.T.“-ului
În decada care se împlineşte anul acesta, Cezar Antal a evoluat în aproape toate reprezentaţiile de pe scena Teatrului Tineretului. A fost distribuit de regizori precum Radu Afrim, Alexandru Dabija, Horaţiu Mihaiu, Vlad Masaci, Alex Juncu sau Ana Mărgineanu. Pe scena TT-ului sau în turnee şi festivaluri, publicul i-a putut aprecia evoluţia în spectacole precum „Angajare de clovn“, „Soldaţii”, „Regele gol“, „Râs nervos“, „Cu dragostea nu-i de glumit“, „Cinci minute miraculoase în Piatra Neamţ“ sau „OO!“.
Două dintre piesele în care a jucat, „Povestiri despre nebunia (noastră) cea de toate zilele“ şi „He