Societăţile industriale au şansa să obţină finanţare nerambursabilă pentru eficientizarea energetică. Suma alocată fiecărui proiect este de maximum 80 de milioane de lei.
Firmele care doresc finanţarea pentru mecanismele alternative de economisire a energiei trebuie să ştie că au şansa să obţină fonduri de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile.
Ajutorul finanaciar nerambursabil este de 50% pentru întreprinderile mari şi de până la 70%, pentru IMM-uri. Valoarea maximă a prefinanţării din partea statului este de 35%.
„Din păcate, toate proiectele au intrat într-o nouă reglementare. Beneficiarilor li se cer garanţii la momentul depunerii proiectelor, aşa că cei care vor să aplice pentru fonduri europene trebuie să-şi asigure cofinaţarea la depunere", a spus Attila Szekely, consulatat în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.
Ghidul solicitantului va fi lansat în luna martie, dar până atunci Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri aşteaptă observaţii din partea agenţilor econimici.
În total, firmele vor primi finanaţarea nerambursabilă în valoare de 60 de milioane de euro.
Agenţii economici interesaţi pot beneficia de consultanţă gratuită din partea specialiştilor Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: