Arheologii chinezi chemati sa excaveze zona in care se afla mumia au fost surprinsi de starea extrem de buna in care se aflau pielea, genele, parul si fata acesteia. Femeia, care a murit in urma cu circa 700 de ani, arata ca si cand ar fi fost decedata de curand, a raportat agentia de stat Xinhua News.
Mumia a fost gasita in orasul Taizhou, in provincia Jiangsu, impreuna cu alte doua morminte din lemn si ofera date pretioase cu privire la viata in China, in perioada Evului Mediu.
Mumia era ingropata la o adancime de doi metri, iar caracteristicile fetei si articolele vestimentare erau extrem de bine pastrate.
Din primele cercetari, trupul, de 1,5 metri înaltime, este al unei descendente a dinastiei Ming, care a guvernat China, intre anii 1368-1644. Mumia, care se afla intr-un sicriu, a fost descoperita de o echipa de muncitori in timp ce acestia lucrau la extinderea unei strazi. Pe mana dreapta a mumiei, veche de 700 de ani, se afla un inel. Aceasta purta un costum traditional al dinastiei Ming, in sicriu fiind gasite, de asemenea, oase, ceramica, scrieri antice si alte relicve.
Descoperirea ofera detalii importante despre tehnicile de mumificare si ritualurile de inmormantare ale dinastiei Ming.
Directorul Muzeului din Taizhou, Wang Weiyin, a declarat pentru Xinhua News ca vestimentatia mumiei este realizata in mare parte din matase si bumbac.
El a spus ca, de obicei, matasea si bumbacul sunt foarte greu de prezervat si ca sapaturile au dovedit ca aceasta proces de mumificare a fost folosit doar pentru inmormantarile celor cu descendenta nobila.
Primele descoperiri ale dinastiei Ming in Taizhou dateaza din anul 1979 si ele au determinat deschiderea muzeului.
La acea vreme, cadavrele au fost gasite intacte, dar din cauza lipsei experientei arheologilor, doar hainele, curelele si clemele au putut fi conservate.
Dinas