Teodor a făcut cunoştinţă cu matematica încă din grădiniţă, astfel că în clasele primare s-a cam plictisit la orele de matematică.
Olimpic în prezent la matematică, Teodor a învăţat tabla înmulţirii înainte de a intra la şcoală. „Când mă duceam la bunica la ţară, o ajutam în grădină. Auzisem de tabla înmulţirii şi am întrebat-o din senin pe bunica ce este. Şi bunica în timp ce lucra în grădină a început să mă înveţe. Practic când am intrat la şcoală ştiam tabla înmulţirii până la 10“, îşi aminteşte Teodor.
Olimpic naţional
Astfel că în clasele primare la Şcoala Nifon Bălăşescu, Teodor nu prea avea ce face în timpul orelor de matematică. „Mă cam plictiseam, nu aveam concurenţă acolo la toate concursurile organizate la nivel de şcoală, aşa că am vrut să merg la o insituţie de învăţământ mai performantă, la Colegiul Spiru Haret, unde concurenţa este într-adevăr mai mare“, spune Teodor.
În anul 2009, Teodor a reuşit să obţină medalia de argint la faza finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică care a avut loc la Slatina. Atunci a obţinut şi o menţiune de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru rezultatele deosebite reuşite la olimpiadă. „A fost cel mai emoţionant eveniment din viaţa mea. E firesc pentru că am reuşit să mă remarc la nivel înalt şi sper să mai trăiesc astfel de momente“, mărturiseşte Teodor.
Anul următor a reuşit, de asemenea, să ajungă în faza finală a olimpiadei de matematică care a avut loc la Călăraşi dar nu a mai reuşit să obţină medalie. Teodor crede că în acest an va fi şi mai greu să obţină medalie, pentru că la nivel judeţean există doar un loc pentru calificarea în finală, la faza naţională, dar va încerca.
Fascinat de piesele de şah
Cea de a doua pasiune, şahul, a venit ceva mai târziu, prin clasa a doua. „De această dată bunicul mi-a insuflat pasiunea pentru jocul minţii. Înainte să învăţ, era