Deşi încheiate prin încălcarea legii, contractele firmelor de ridicare a maşinilor nu au fost reziliate. ANRMAP a dat doar avertismente sau a constatat că faptele s-au prescris. Sursa: LIBERTATEA
Firmele care ridică maşinile parcate neregulamentar în Bucureşti au fost desemnate de către primăriile de sector prin repetate încălcări ale legislaţiei privind achiziţiile publice. Aceasta este concluzia unui raport întocmit de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Cu toate acestea, nici vorbă de desfiinţarea contractelor acestor firme cu primăriile: ANRMAP s-a mulţumit să împartă doar avertismente pentru neregulile constatate sau, pur şi simplu, să menţioneze că, între timp, acestea s-au prescris.
Cel care a sesizat ANRMAP a fost avocatul Cătălin Crăciunescu. El este decis, acum, să înfiinţeze o asociaţie a şoferilor păgubiţi şi să solicite daune în instanţă, dar şi suspendarea ridicărilor auto, până când judecătorii se vor pronunţa asupra cererii de anulare a contractelor.
În paralel, avocatul Crăciunescu a sesizat şi Ombudsmanul European, instituţie care funcţionează sub egida UE şi investighează plângeri privind cazurile de administrare defectuoasă în instituţiile din statele membre ale Uniunii.
Doar avertismente la Sectorul 6
"Autoritatea contractantă nu a transmis spre SEAP anunţul de atribuire a contractului în termenul prevăzut de lege şi a încălcat prevederile privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, ceea ce reprezintă o restricţie nepermisă de lege". Acestea au fost concluziile ANRMAP în privinţa "respectării" OUG 34/2006 privind achiziţiile publice de către Primăria Sectorului 6 (prin intermediul Direcţiei Generale de Poliţie Comunitară), la atribuirea contractului de ridicare a autovehiculelor staţionate ne regulamentar pe drumurile publ