Direcţia Silvică Teleorman va desfăşura până la 15 aprilie o serie de activităţi de împădurie şi regenerare a fondului forestier din judeţ. Aproximativ 500.000 puieţi forestieri din diferite specii vor fi plantaţi în această primăvară în cadrul programului „Luna plantării arborilor"
Programul de regenerare a pădurilor pentru această primăvară, la nivelul Direcţiei Silvice Teleorman, prevede executarea lucrărilor de regenerare pe o suprafaţă totală de 204 hectare. Dintre acestea, 125 hectare vor fi împădurite, iar 79 hectare vor fi regenerate natural. „ Suprafaţa care se regenerează natural ar trebui să fie mai mare, dar, având în vedere zona în care ne aflăm, cu un grad ridicat de ariditate, este cam grau ca pădurile să se regenereze natural," a spus Ion Petre, directorul Direcţiei Silvice Teleorman.
Pe parcursul acestei luni vor fi organizate mai multe acţiuni de plantare a puieţilor în diferite zone ale judeţului.Vor fi împădurite mai multe terenuri din administrarea R.N.P. Romsilva, la aceste activităţi participând şi cetăţenii, în special copiii, tinerii şi pensionarii."Noi avem puieţii asiguraţi. Încercăm să acoperim atât numărul de puieţi care ne sunt necesari nouă, cât şi terţilor, adică celelalte persoane fizice şi juridice care vor să împădurească", a mai spus Ion Petre.
„România prinde rădăcini" la Nanov
Una dintre activităţile desfăşurate în această primăvară va fi „România prinde rădăcini" şi va avea loc pe 26 martie, în localitatea Nanov."La această activitate de plantare a arborilor, Regia Autonomă a Pădurilor, are o intervenţie directă. Noi vom furniza aproximativ 10.000 de puieţi de salcâm, precum şi asistenţa tehnică, ce constă în 30 de oameni şi ustensilele necesare. Vor fi plantate două hectare de pădure", a mai spus şeful Direcţiei Silvice Teleorman. O altă acţiune care va avea loc în perioada următoare se numeşte „