Oamenii de stiinta au descoperit cheia mentinerii integritatii ADN-ului, ceea ce ar conduce la marirea duratei de viata a oamenilor si la eradicarea bolilor.
Descoperirea a fost facuta de cercetatorii de la Univeristatea Rochester din New York.
ADN-ul contine toate informatiile genetice, care ne fac sa fim ceea ce suntem, iar mentinerea integritatii ADN-ului nostru de-a lungul intregii vieti este o parte critica, dar complexa a procesului de imbatranire, informeaza ScienceCentric.
Este important, desi este prematur sa se spuna ca este un pas inainte, ceea ce oamenii de stiinta au descoperit si anume cum este reglementata mentinerea ADN-ului. S-a deschis astfel poarta unor interventii, care pot ameliora conservarea naturala a informatiei genetice a organismului.
Noile rezultate ale cercetarilor pot ajuta oamenii de stiinta sa intarzie debutul imbatranirii si bolile legate de aceasta, prin reducerea pierderilor sau deteriorarii structurii genetice, care ne fac mai sensibili la formele de cancer si la bolile neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.
Pastrarea intacta a ADN-ului nostru pentru mai mult timp, poate sa ne ajute sa eliminam boala si suferinta, care merg adesea mana in mana cu inaintarea in varsta.
"Cercetarea noastra se gaseste intr-o etapa foarte timpurie, dar exista aici un mare potential, cu posibilitatea de a schimba experienta umana," a declarat Robert Bambara, presedintele Departamentului de biochimie si de biofizica a Universitatii Rochester Medical Centre si conducatorul acestei cercetari.
In revista Journal of Biological Chemistry, Bambara si colegii sai sustin ca un proces denumit acetilare reglementeaza mentinerea ADN-ului nostru. Echipa de cercetatori a descoperit ca acetilarea determina gradul de fidelitate a celor doua cai de raspuns ale ADN-ului si a repararii ac