Indicatorul încrederii populaţiei şi companiilor în economia româ-nească a continuat să crească în luna martie, percepţia îmbunătăţindu-se în principal în sectorul industriei, potrivit unui sondaj efectuat lunar de Comisia Europeană (CE), citat de Mediafax.
Indicatorul CE al încrederii în economia românească a avansat de la 93,8 puncte în februarie la 95,3 de puncte în martie. Cel mai dinamic avans a fost înregistrat de subindicele referitor la sectorul indus-triei, care a urcat de la 0,2 puncte la 2,7 puncte.
Componenta privind serviciile a crescut cu 1,2 unităţi, la 5,7 puncte. Subindicele referitor la percepţia populaţiei a avansat de la -46,3 puncte la -45,3 puncte.
Evoluţii negative au avut componentele privind sectoarele de retail (în scădere de la 2,1 puncte la -1 puncte) şi de construcţii (în coborâ-re de la -25,3 puncte la -26,6 puncte).
La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a crescut uşor, de la 107,2 puncte în februarie la 107,4 puncte în martie. CE notează că industria şi serviciile şi-au menţinut trendurile pozitive, ceea ce a acoperit scăderile subindicilor referitori la comerţul cu amănuntul, construcţii şi populaţie.
Majoritatea statelor comunitare au înregistrat scăderi ale indicatorului încrederii. Dintre cele mai mari state UE, evoluţii negative au consemnat Polonia, Spania şi Germania, iar creşteri au fost observate la Olanda, Marea Britanie, Franţa şi Italia.
F.A. Indicatorul încrederii populaţiei şi companiilor în economia româ-nească a continuat să crească în luna martie, percepţia îmbunătăţindu-se în principal în sectorul industriei, potrivit unui sondaj efectuat lunar de Comisia Europeană (CE), citat de Mediafax.
Indicatorul CE al încrederii în economia românească a avansat de la 93,8 puncte în februarie la 95,3 de puncte în martie. Cel mai dinamic avans a fost înregistrat de subindicele referitor