Turul Flandrei este considerată una dintre cele mai selective curse de ciclism din calendarul competiţional, în condiţiile în care rutierii au de parcurs un traseu puternic vălurit şi condimentat cu nenumărate pasaje pavate cu piatră cubică
După un start cu zîmbete şi flori din orăşelul cu nume de hipism, Oostkamp, 75 de kilometri plaţi ca în palmă vor amăgi plutonul pîna la intrarea în arena teribilă a dealurilor din Ardeni. Cu Hotond pe post de cel mai înalt punct al traseului, dar şi cu prezenţa obligatorie a căţărării de pe Molenberg şi cu miticul Zid al Grammont-ului în cale, rutierii vor fi nevoiţi să dea un adevărat test al curajului, anduranţei şi încăpăţînării pentru a-şi trece numele pe aceeaşi listă cu eroi ca Johan Museeuw, Eddy Merckx sau Roger De Vlaeminck. Cea de-a 14-a duminică a anului NU va fi, cu siguranţă, cea mai liniştită zi a sezonului, în condiţiile în care linia de sosire din Meerbeke va opri ceasurile rutierilor în dreptul a nu mai puţin 258 de borne.
Şi acum se văd urmele atacului brutal pe care Fabian Cancellara, gladiatorul celor de la Saxo Bank, le-a lăsat pe Zidul Grammont-ului, iar cîteva bunicuţe flamande încă mai povestesc, în lacrimi, despre mina pierdută, de rege detronat, pe care Tom Boonen a afişat-o în spatele atacului vijelios purtat de elveţian. Forumurile au epuizat administratorii, iar paginile tuturor ziarelor ce se ocupă de sportul cu două roţi au părut scrise (şi reformulate) de acelaşi autor, pe seama aceleiaşi întrebări: "Cine va fi anul acesta: Tom Boonen sau Fabian Cancellara?". Dar cei doi nu sînt singuri în saga lor pentru glorie.
De aceea, departe de a avea orgoliul că am putea epuiza lista cu favoriţi pentru Turul Flandrei, îţi indicăm cîţiva favoriţi pe care i-am putea onora cu puţin mai multă atenţie:
1. TOM BOONEN. Dacă ar fi fost personaj de basm, belgianul în vîrstă de 30 de ani ar fi