Un set de fotografii făcute de la câteva zeci de metri înălţime pot da un efect extraordinar evenimentului pe care vrei să-l organizezi. Zece poze \"aeriene\" te costă 200 de euro. Sursa: skycam.roSursa: skycam.roSursa: skycam.roSursa: skycam.roSursa: skycam.roSursa: skycam.ro
1 /.
Un mikrokopter cu opt motoraşe controlat prin radiotransmisie şi un aparat digital ataşat pot face minuni în aer. Asta au demonstrat patru tineri din Bucureşti care, de aproape patru ani, au început o afacere mai puţin cunoscută în România: fotografia aeriană.
De două persoane este nevoie pentru toată opreţiunea: una dirijează aparatul în aer, iar cealaltă urmăreşte pe un display imaginile pe care camera le surprinde la înălţime. Laurenţiu Bălăceanu, cel căruia i-a venit ideea de a dezvolta această afacere, spune că, întâi de toate, a fost pasionat de pilotajul prin radiotransmisie, iar mai apoi au ataşat mikrokopterului un aparat digital.
10 minute în aer
Investiţia în mikrokopter şi în aparatele digitale s-a ridicat undeva la 8.000 de euro. Bălăceanu spune că, până acum, n-a reuşit să-şi amortizeze investiţia pentru că în continuare are cheltuieli pentru acumulatori, softuri, sau obiective pentru aparate. Comenzile însă par să se înmulţească. "În 2008, când a fost boom-ul imobiliar, chiar aveam treabă. Erau multe cereri pentru fotografierea aeriană a cartierelor rezidenţiale, a terenurilor. Şi vânzările de maşini mergeau şi fotografiam de sus parcurile auto. Apoi am început colaborările pentru evenimente: târguri sau nunţi", spune Laurenţiu Bălăceanu.
Ultimul proiect a fost filmarea la Castelul Bran, judeţul Braşov, a videoclipului piesei care va participa la Eurovision, interpretată de trupa Hotel FM. Acolo au avut şi primul incident. Mikrokopterul a căzut la pământ. "Una din regulile folosirii unui astfel de aparat es