A participat la numeroase expoziţii de desen şi prezentări de modă, este realizatoarea tehnică a propriilor colecţii şi masterand în Strategii de modă şi costum. Predă educaţie plastică la un liceu slătinean.
Delia Vasile este din 2009 profesor de educaţie plastică şi educaţie vizuală la Liceul cu Program Sportiv Slatina, iar activitatea de la catedră o face cu pasiune. „Mi-am dorit să vin în localitate natală să predau elevilor ceea ce ştiu, să le promovez talentul artistic. Încerc să fac ce alţii n-au făcut pentru mine şi sunt foarte entuziasmată de rezultat. Dovadă şi participarea elevilor mei la numeroase concursuri, unde obţin premii. Am coordonat, spre exemplu, Concursul Internaţional „Natura inspiră şi dăruieşte”, unde am obţinut două premii I, premiul II şi menţiune. Însă în acest moment nu mai am o satisfacţie profesională, învăţământul de stat te limitează ca profesor, te plafonează ca artist”, dezvăluie Delia.
Are în portofoliu 5000 de schiţe
Designul vestimentar reprezintă mai mult decât o pasiune pentru ea. „Nu ştiu de unde a pornit pasiunea pentru modă. Talentul artistic îl am de mică. Desenele mele au fost incluse în expoziţii organizate în Slatina, însă nu pictura a fost cea care m-a atras, ci designul. Primele schiţe de modă le-am făcut în clasa a VII-a. Aveam colecţii întregi, pe care încă le mai păstrez”, poveşte aceasta.
A urmat cursurile liceale la specializarea Arte Plastice şi Decorative, apoi Facultatea de Arte Decorative şi Design- specializarea Modă- Design Vestimentar în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, iar acum este în ultimul an de master în Strategii de Modă şi Costum. Are în portofoliu circa 5000 de schiţe, dintre care câteva sute puse deja în practică. „Recordul personal este de 300 de schiţe realizate într-o seară. Eram presată la facultate de un profesor să-i prezint a doua zi creaţii mai bune pentru