Administratorii arădeni şi preşedinţii de bloc fac reparaţii din penalizările încasate de la rău platnici. Pornită în cartierul Micălaca, metoda ingenioasă a fost preluată şi de alţi administratori din celelalte cartiere ale Aradului.
Tot mai mulţi administratori de bloc pun în practică metoda reparaţiilor din penalizările restanţierilor la întreţinere. Cei care întârzie la plata cheltuielilor sunt încântaţi de idee, mai ales că astfel, penalizările pe care aceştia le plătesc se şi materializează.
“Sunt luni în care nu apuc să plătesc la timp cheltuielile la întreţinere. Faptul că s-a optat pentru reparaţia acoperişului din penalizări, nu cred că este o idee rea. Aşa dispar şi discuţiile pe seama dministratorilor despre care se tot spune că o parte din bani i-ar băga în buzunar. Plus că scăpăm şi noi de o plată în plus”, a spus Florin Lupşa, micălăcean.
Sumele încasate sunt folosite pentru confortul proprietarilor
Deşi cheltuielile cu reparaţiile sau contribuţiile proprietarilor la fondul de reparaţii se repartizează tuturor proprietarilor, administratorii îi păsuiesc pe cei care-şi plătesc cheltuielile la timp.
“Am reuşit cu banii încasaţi din penalizări să refacem acoperişul blocului. E o metodă bună, mai ales în aceste vremuri, iar astfel, locatarii nu au mai fost nevoiţi să scoată bani pentru reparaţie. Plus că astfel, se mai reduc din costuri”, a spus Ana Lazăr, administratoare.
Pentru a nu stârnii neînţelegeri între locatari, valoarea penalizărilor se stabileşte de către Adunarea Generală. Aceasta nu trebuie să depăşească 0,2 % din valoarea restanţei pe zi.
“Banii încasaţi se folosesc pentru confortul proprietarilor. În orice caz, aceste sume folosite trebuie şi justificate”, a declarat Cosmin Lungan, administrator în cartierul Alfa.
Reparaţii cu reduceri
Proprietarii blocurilor unde administratorii au