O pacientă bolnavă de cancer acuză serviciile oferite de bucătăria Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara, spunând că hrana primită este inadecvată pentru un bolnav, insuficientă şi, de cele mai multe ori, rece. Conducerea spitalului respinge acuzaţiile şi spune că este posibil ca nemulţumirile femeii să reflecte, de fapt, frustrările legate de boală, cu care se confruntă mulţi dintre pacienţii bolnavi de cancer...
Acuzaţii. Fondate sau nefondate?
Bolnavii de cancer primesc mâncare rece şi puţină, pe timpul internării, la Spitalul „Louis Ţurcanu”, din Timişoara, ne dezvăluie o pacientă a acestei unităţi sanitare, într-o sesizare. Femeia, care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului, „pentru că voi mai ajunge acolo”, a fost diagnosticată cu ani în urmă cu limfom non-Hodgkin, o formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic. Pentru că o armă eficientă în lupta împotriva cancerului este transplantul cu celule stem, femeia a fost internată la Spitalul „Louis Ţurcanu” pentru a trece prin această procedură. „Medicii şi asistentele, tot personalul medical, s-au purtat extraordinar. Nu mă pot plânge de calitatea serviciilor medicale de la acest spital. Probleme au fost însă cu doamnele de la bucătărie. Nu dădeau masa la timp şi primeam mâncarea rece şi puţină”, spune femeia. “Consider că, în situaţia noastră, a bolnavilor de cancer, ar trebui să ni se acorde o alimentaţie potrivită. Ar fi trebuit să fie un nutriţionist care să ne facă meniul, dar cred că în toate spitalele există această problemă”, mai spune fosta pacientă
Contactată telefonic, conducerea Spitalului „Louis Ţurcanu” respinge acuzaţiile. „Este o aberaţie. Este pentru prima oară când primim astfel de reclamaţii. Întrebaţi la celelalte spitale din oraş şi vă vor spune că la noi este cea mai bună mâncare. Şi medicii mănâncă la