Concluzia anchetei în cazul avortului la șase luni efectuat în Maternitatea Giulești stabilește că pacienta a fost asistată la întreruperea de sarcină de medicul de religie musulmană Tarek Abdou și că a rămas singură în salon din cauză că suferea de hepatită B. Medicii susțin că amniocenteza s-a făcut gratuit în cadrul maternității, în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. „Nimic din toate acestea nu este adevărat. S-au gândit îndelung și au întors totul în favoarea lor”, dezmint soții Ghimpețeanu. Colegiului Medicilor din București anchetează cazul. Sursa: MARIAN ILIE
„Referitor la acuzaţiile potrivit cărora medicul Tarek ar fi refuzat să asiste pacienta întrucât religia musulmană nu i-ar fi permis, rezultatul anchetei dovedeşte clar că el a fost cel care a făcut extracţia placentei şi chiuretajul uterin. Motivul pentru care celelalte paciente au fost evacuate din salon când femeia a început să acuze contracţii uterine este că femeia suferea de hepatită B, iar medicii de gardă a vrut să evite infestarea celorlalte persoane. Nu este vorba de culpă medicală sau malpraxis în acest caz, iar pacienta s-a externat clinic sănătos", a precizat purtătorul de cuvânt al maternităţii, dr. Doru Pană.
Pe de altă parte, soțul femeii, Iulian Ghimpețeanu, spune că niciodată nu a reclamat medicilor că nu au scos placenta, ci că nu au asistat-o în momentul expulziei.
„Niciodată nu am spus că i-am scos eu placenta, ci doar că medicul nu a fost acolo în momentul în care avorta”, îi contrazice bărbatul pe reprezentanții maternității.
În ceea ce privește boala femeii, soțul spune că au anunțat medicii că femeia are antigeni de hepatită B, „dar este ciudat să evacuezi un întreg salon pentru o singură femeie. În condițiile acestea, muți femeia”.
Este prima oară când medicii aduc în discuție acest motiv. „Pacientele au fost mu