Carnea de miel mai scumpă în Bistriţa decât în alte oraşe, iar în pieţe vinul şi chiar ouăle sunt negociabile. Pieţele bistriţene erau azi mai pline de oameni dornici să-şi cumpere cele necesare de Paşte la preţuri cât mai mici, iar crescătorii de miei se aşteaptă ca vânzările să le crească mâine şi poimâine
Zeci de bistriţeni s-au trezit azi, de dimineaţă, să-şi facă din timp cumpărăturile pentru masa de Paşte. Aceştia spun că nu vor cheltui mai mult de 200 de lei, maxim 300 de lei cu tot cu miel.
În piaţa de pe strada Tărpiului, singurul loc unde se vând miei în Bistriţa, oamenii au venit, s-au uitat, unii au strâmbat din nas, au negociat preţul atât cu vânzătorii, cât şi cu măcelarii. Agitaţia era mare, mieii şi iezii au fost aduşi cu maşinile sau căruţele din tot judeţul, iar preţul lor varia de la 11 la 14 lei kilogramul în viu.
Nu e Paşte fără miel Deşi consideră preţurile la carnea de miel exagerate, unii bistriţeni nu pot concepe masa de Paşte fără o friptură de miel şi un drob. „Mă gândesc să cumpăr o jumătate de miel, sper să găsesc aici , dacă nu, mergem la magazin. 11 lei pentru kilogramul de miel viu este foarte mult, un 7-8 lei merge, dar aşa e prea mult, raportul e de 50% între carne şi restul, iar în magazin am văzut cu 22 de lei. Negociem totuşi pentru că nu concepem masa de Paşte fără miel", susţine Liviu Ghilea de 66 de ani din Cluj-Napoca. Bărbatul spune că în ultimii cinci ani cumpără miel din piaţa din Bistriţa.
Proprietarii mieilor spun că vânzările au mers destul de bine în cursul zilei de azi, deşi nu este aglomeraţie în punctul de vânzare amenajat pe strada Tărpiului. „E prima zi când am venit şi am adus în jur de 50 de miei, în doar patru ore am vâdut vreo 20, la început cu 12 lei, dar i-am lăsat acum la 11 lei kilogramul", spune Ştefan Genţi din Jibou.
Până în 200 de lei masa de Paşte Gospodinelo