30.000 de euro este preţul unei mame-surogat, cu toate costurile incluse. \"Îmi repetam că sunt un frigider în care bagi mâncarea\", mărturiseşte o femeie din Focşani care a onorat un \"contract\". Sursa: EVZ
Sunt sute de cupluri în România care se gândesc să facă un copil cu ajutorul unei mame-surogat. Atât timp cât această practică nu are o bază juridică, dar nici în afara legii nu este, poţi închiria, pentru nouă luni, uterul unei femei. Un contract încheiat la un notar între părinţii biologici şi mama-surogat obligă purtătoarea ca, la sfârşitul sarcinii, să ofere bebeluşul spre adopţie, după ce tatăl natural îl recunoaşte în acte. Bărbatul susţine că a avut o relaţie extraconjugală cu mama- surogat şi că, decât să ajungă într-un centru de plasament, mai bine îl adoptă cu soţia.
Site-urile de anunţuri au categorii specializate pentru astfel de servicii. Toate îşi fac reclamă, sunt sănătoase tun, au un istoric medical curat şi, cel mai important, au copii. Motivează astfel că posibilitatea de a se ataşa de nou-născut este mică.
Binecuvântarea de la preot
Pentru 20.000 de euro, Ana Maria (30 de ani), o tânără divorţată din Focşani, a acceptat, acum patru ani, să poarte copilul unei românce şi al soţului ei italian. Avea deja un băieţel de 5 anişori. Cuplul a venit la Focşani, cei doi au adus-o apoi la Bucureşti pentru analize şi, după o lună, i-a fost implantat embrionul. Ana Maria s-a dus şi la duhovnic să-i spună ce a făcut. Cu binecuvântarea preotului şi cu garanţia că nu e un păcat, ba chiar face o milostenie, femeia şi-a văzut de viaţă. Sarcina a decurs bine. "Părinţii biologici mă vizitau în fiecare trimestru şi, spre sfârşit, am mers cu ei la psiholog, ca să nu simt că acel copil este al meu. Asta îmi repetam în fiecare zi. Că sunt ca un frigider în care bagi o mâncare şi că nu sunt eu mama bebeluşului".
@N