Elevii de la Liceul Teoretic din Popeşti-Leordeni au programul încărcat cu activităţi pentru protejarea mediului. Tinerii s-au înscris în competiţia naţională „Şcoli pentru un viitor verde“ şi vor să impresioneze juriul cu activităţile desfăşurate în liceu..
Primul obiectiv al elevilor a fost să construiască un Colţ Verde în şcoală, unde să expună lunar informaţii despre problemele locale sau globale ale mediului. „Sloganul echipei noastre este: «Mai mulţi oameni mici, în mai multe locuri mici, făcând lucruri mici, pot schimba faţa lumii!»", spune Laura Barboi, elevă în clasa a VIII-a. Elevii au scris pe cele două panouri sfaturi, idei şi avertismente, astfel încât colegii, profesorii şi părinţii lor să se implice activ în protejarea mediului înconjurător.
„Prin implicarea elevilor în acest proiect am încercat să modific comportamentul acestora faţă de natură, faţă de locul unde îşi desfăşoară activitatea, să treacă de la nepăsare, indiferenţă, la acţiune, să ia atitudine şi de nu, sintagma «părinţii trebuie să-şi educe copilul» să fie înlocuită, în unele cazuri, cu «copilul îşi poate educa părinţii în privinţa comportamentului în natură»", explică profesoara Georgeta Zglobiu, coordonatorul elevilor.
Curăţenie în parcul şcolii
A doua activitate din cadrul proiectului a constat în ecologizarea grădinii şcolii şi a parcului din apropiere. Elevii au săpat, au strâns gunoaiele, au vopsit gărduleţele, au igienizat pomii şi au plantat flori. „Activitatea mea preferată a fost cea de ecologizare a parcului din curtea liceului, deoarece vreau ca în timpul pauzelor să mă bucur de un spaţiu verde şi curat, atunci când privesc pe fereastră clasei", povesteşte Roxana Huiban, elevă la Liceul Teoretic din Popeşti Leordeni. În luna mai, tinerii vor începe acţiunea de colectare selectivă: „Regulamentul concursului ne indică să colectăm un singur tip de de