Fostul patron al Realitatea Tv, Sorin Ovidiu Vîntu, arestat pentru 29 de zile la sfârşitul săptămânii trecute, a depus la Judecătoria Sectorului 5, prin avocatul său, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Instanţa va soluţiona cererea lui Vîntu pe 10 mai. Sursa: VLAD STĂNESCU
Procurorii Parchetului General l-au reţinut pe Sorin Ovidiu Vîntu în seara zilei de 21 aprilie, acesta fiind acuzat că l-ar fi şantajat pe managerul postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, şi i-ar fi cerut suma de 150.000 de euro.
În urma unui flagrant organizat chiar în sediul televiziunii, Vîntu şi presupusul complice al acestuia, Ion Ilie Cezar, zis Nelu "Legiune", au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar a doua zi, procurorii au cerut instanţei să-i aresteze.
Judecătoria Sectorului 5 a respins propunerea de arestare pe motiv că în dosar nu există indicii suficiente care să ducă la ipoteza că Vîntu l-ar fi şantajat pe Ghiţă.
Procurorii au făcut recurs, judecat de un complet de trei judecători ai Tribunalului Bucureşti, care a decis, pe 29 aprilie ca Sorin Ovidiu Vîntu şi Nelu “Legiune" să fie arestaţi pentru 29 de zile. Doi magistraţi din complet au fost de acord cu arestarea în vreme ce al treilea a formulat o opinie separată, apreciind că recursul procurorilor ar trebui respins ca nefondat.
La câteva ore de la pronunţarea deciziei, cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuţ şi Ioana, au vândut pachetul de 92% din acţiunile Realitatea Media, pe care îl deţineau, către omul de afaceri Elan Swartzenberg. Acesta a declarat marţi seară în emisiunea "Evenimentele Zilei", difuzată de B1 Tv, că pe fondul situaţiei tensionate dintre Vântu şi Realitatea, a reuşit să achiziţioneze postul cu o sumă undeva la jumătatea sumei oferite de alte persoane pentru Realitatea cu doar câteva luni în urmă. Swartzenberg a precizat că a plătit "câteva zeci de milioane de