În primele trei luni din acest an, ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut de 11,26 milioane lei, în scădere cu 28,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, a anunţat azi asiguratorul. Oficialii ING susţin că rezultatul este unul previzionat şi influenţat de investiţiile în dezvoltarea serviciilor şi a canalelor de distribuţie. Veniturile din activitatea de asigurări de viaţă au scăzut uşor cu 1,7% în perioada menţionată, fiind subscrise prime brute în valoare de 133,5 milioane lei, ca urmare a reducerii numărului de contracte unit-linked cu prima unică vândute.
Pe segmentul de pensii private obligatorii (pilonul II), activele nete ale fondului administrat de ING Pensii au crescut cu 63%, până la 1,9 miliarde lei în primul trimestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Numărul clienţilor cu pensii private obligatorii a ajuns la 1,6 milioane clienţi, dintre care 96% au plătit cel puţin o contribuţie de la începutul colectării în sistem.
Pe segmentul de pensii facultative (pilonul III), cele două fonduri administrate de ING Asigurări de Viaţă aveau aproape 91.000 de clienţi la sfârşitul lui martie 2011, în creştere cu 24% faţă de perioada similară din 2010. În ceea ce priveşte sumele alocate de participanţi în fondurile de pensii facultative ale ING, contribuţia medie la fondul ING Activ în primele trei luni a fost de 74 de lei, iar la ING Optim de 79 lei.
F. A. În primele trei luni din acest an, ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut de 11,26 milioane lei, în scădere cu 28,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, a anunţat azi asiguratorul. Oficialii ING susţin că rezultatul este unul previzionat şi influenţat de investiţiile în dezvoltarea serviciilor şi a canalelor de distribuţie. Veniturile din activitatea de asigurări de viaţă au scăzut uşor cu 1,7% în perioada menţionată, fiind subscrise prime brute în valoare de 133,5 mili