Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că nu şi-a declarat veniturile câştigate din drepturi de autor. Mai mult, PRM-istul nici nu ar fi plătit impozit pentru mai multe sume câştigate în ultimii ani. Sursa: VLAD STĂNESCU
Astfel, ANI a sesizat, astăzi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii şi evaziune fiscală.
Corneliu Vadim Tudor nu a menţionat, în niciuna din declaraţiile de avere completate şi depuse în perioada 2006 - 2010, veniturile nete obţinute din drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 lei.
Inpectorii ANI susţin că, pentru anul fiscal 2008 de exemplu, Vadim Tudor nu a menţionat niciun fel de venit în declaraţiile de avere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv 19.10.2009.
De asemenea, PRM-istul nu a menţionat, în declaraţiile de avere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv 19.10.2009, veniturile obţinute din dividende de la SC Editura Speranţa SRL, societate în care deţine calitatea de asociat cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi în proporţie de 95 %, în sumă netă de 150.000 lei.
Conturi nedeclarate
ANI mai arată că preşedintele PRM este titularul, conform evidenţelor ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucureşti, a două conturi bancare deschise în euro şi unul în lei, cu o valoare totală, la data de 19.10.2009, de 11.654 euro, care nu au fost menţionate în declaraţia de avere completată şi depusă, în calitate de europarlamentar.
De asemenea, ANI a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în vederea stabilirii obligaţiilor fi