Cel mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife arată că 20% dintre locuitorii din mediul urban folosesc servicii medicale private. Peste 70% dintre aceştia preferă să meargă în privat pentru calitatea mai bună a serviciilor oferite. Printre celelalte argumente menţionate se numără: condiţiile civilizate şi curăţenia din clinicile private (45,7%), atitudinea personalului medical (43,1%), timpul scurt de aşteptare (39,2%), aparatura performantă (34,2%), profesionalismul cadrelor medicale (30,1%), dar şi absenţa plăţilor informale (29,3%), potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
Sondajul a fost realizat în perioada 8 - 19 aprilie 2011, la nivel naţional, pe un eşantion de peste 1.000 de persoane, şi a evidenţiat preferinţele românilor în ceea ce priveşte accesarea serviciilor medicale private.
"Zona serviciilor private spitaliceşti va creşte substanţial în perioada următoare, MedLife având deja un plan accelerat de extindere pe acest segment. La ora actuală, spitalul nostru, Life Memorial Hospital, primul spital de mari dimensiuni din România, are cea mai bună recunoaştere la nivel naţional şi ne aşteptăm ca următoarele 3 spitale pe care le vom deschide în lunile viitoare să ne consolideze poziţia de lider în calitatea serviciilor, încrederea pacienţilor şi nivelul de notorietate, inclusiv pe această zonă", a declarat Mihail Marcu, Preşedinte MedLife.
F. A. Cel mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife arată că 20% dintre locuitorii din mediul urban folosesc servicii medicale private. Peste 70% dintre aceştia preferă să meargă în privat pentru calitatea mai bună a serviciilor oferite. Printre celelalte argumente menţionate se numără: condiţiile civilizate şi curăţenia din clinicile private (45,7%), atitudinea personalului medical (43,1%), timpul scurt de aşteptare (39,2%), aparatura performantă (34,2%), profesion